Premi Repte Emprèn 2019

Donant suport als joves emprenedors

Com participar-hi?

Sol·licita el recurs educatiu de Programa Joves Emprenedors

Inscriu els teus equips

Presenta el teu projecte

Descripció del Premi

Des d’EduCaixa, en el marc del Programa Joves Emprenedors, apostem per fomentar l'actitud emprenedora dels nostres joves, promovent iniciatives que potenciïn la seva creativitat, motivació i capacitat per treballar en equip i resoldre problemes cooperativament.

El Premi Repte Emprèn és una d’aquestes iniciatives. Cada any reconeix els equips amb millors projectes oferint-los l’oportunitat de participar en un Campus d'Emprenedoria i en un viatge formatiu a Silicon Valley.

El Repte Emprèn ofereix l'oportunitat de gaudir de dos premis:

  • Campus Repte Emprèn: 3 dies de tallers i jornades de formació en emprenedoria per a l’alumnat i el professorat dels 35 millors equips.
  • Viatge formatiu a Silicon Valley (San Francisco, EUA) pels 5 millors equips participants al Campus Repte Emprèn.

 

 

 

INSCRIU AQUÍ ELS TEUS EQUIPS AL REPTE EMPRÈN 2019!

Requeriments de participació

Hi poden participar equips d'alumnes que cursin 3r o 4t d'ESO, Batxillerat, CFGM, PFB o PFI* i que estiguin inscrits al Programa Joves Emprenedors durant el curs 2018/2019 a través del web www.educaixa.com.

Els equips han d'estar formats per un mínim de 4 i un màxim de 6 membres. Cada equip ha de tenir un tutor que sigui professor/a del centre educatiu al qual estiguin inscrits els/les alumnes.

Categories de participació:

  • Categoria A: dirigida a estudiants de 3r i 4t d'ESO, de PFB i de PFI.
  • Categoria B: dirigida a estudiants de 1r de Batxillerat i CFGM.
  • Categoria C: dirigida a estudiants de 2n de Batxillerat.

 

BASES per participar en el Premi Repte Emprèn 2019

Calendari de la convocatòria

Presentació de projectes

Per presentar un o més projectes, el professor/a tutor/a de cada equip ha d'estar registrat a l'aplicació web de convocatòries de l'Obra Social "la Caixa" https://www.convocatoriaslacaixa.org/Convocatorias/login.iface

Un cop realitzat el tràmit, ha d'omplir el formulari de la convocatòria explicant el projecte emprenedor (cal que s'omplin tants formularis com projectes / equips presenti).

Procés de selecció i avaluació

Procés

El procés de selecció es basa en l’estàndard de l’European Science Foundation que es recull a l’European Peer Review Guide, i inclou la valoració de la sol·licitud a càrrec d’avaluadors (Peer Review) i entrevistes davant panells d’experts.

Criteris

Els projectes es valoraran a partir dels següents criteris:

Pertinència

Un projecte és pertinent si resol o millora un problema o una necessitat existent; és a dir, si els seus objectius s’adeqüen a les necessitats del context.

Sostenibilitat econòmica, social i mediambiental

Una iniciativa és sostenible si els seus objectius i impactes positius poden perdurar en el temps. Per això, ha de ser financerament viable, generar beneficis per a la societat, i respectar i protegir el medi ambient.

Originalitat

Una proposta és original si resol un problema d’una manera innovadora o d’una forma nova.

Claredat i precisió

La qualitat dels materials presentats s’avaluarà amb relació al seu grau de claredat i precisió.